Pro-Deo Advocaat

Zoekt u een Pro-deo advocaat of gratis rechtsbijstand in Hoogvliet-Rotterdam?

Een advocaat hoeft niet duur te zijn. Kijk op de site van de Raad voor Rechtsbijstand of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Als High Trust kantoor heeft Michielsen Advocatuur de kwaliteitsslag geleverd om een beslissing de aanvraag voor gesubsidieerde rechtsbijstand (de zgn. toevoeging) snel en efficiënt (binnen enkele dagen) te verkrijgen.

Wat houdt Pro-Deo precies in?

Een Pro-Deo advocaat wordt voor zijn diensten voor bepaalde cliënten (gedeeltelijk) door de overheid gefinancierd. Dit wordt in Nederland ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd.

Hierbij vergoedt de overheid een deel van de kosten als een u advocaat inschakelt. Daarnaast betaalt u ook een eigen bijdrage. Deze wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en vermogen. Dit wordt bepaald door de Raad van de Rechtsbijstand.

Zoekt u een pro-Deoadvocaat? Michielsen Advocatuur staat voor u klaar.

 

Wanneer komt u in aanmerking?

Als u juridische hulp nodig heeft, maar niet over voldoende financiële middelen beschikt, kunt u een beroep doen op gefinancierde rechtsbijstand. Wilt u in aanmerking komen voor de (gedeeltelijk) gratis diensten van een jurist, dan moet u aan bepaalde inhoudelijke en financiële voorwaarden voldoen. Het moet bijvoorbeeld gaan om een zaak waar een Nederlandse rechter over moet beslissen. Daarnaast moet het betrekking hebben op een probleem dat u zelf niet kunt oplossen.

De financiële voorwaarden zijn van toepassing op de hoogte van uw inkomen en uw vermogen.

 

Belangrijk om te weten

Indien u in het ongelijk wordt gesteld en gebruik maakt van gesubsidieerde rechtshulp, kan de rechter u alsnog een kostenveroordeling opleggen als u in het ongelijk wordt gesteld. Is dit het geval, dan moet u de kosten voor de rechtsbijstand, eventueel andere kosten en die van de in het gelijk gestelde tegenpartij vergoeden. Het kan dus zijn dat u alsnog te maken krijgt met kosten.

Maak een afspraak via het contactformulier hieronder.

Vraag meer informatie aan

Top