Rechtsgebieden

Contact

Kantoorregistratie rechtsgebieden 

artikel 35b, eerste lid van de Regeling op de advocatuur


Michielsen Advocatuur heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
  • Burgerlijk recht
  • Strafrecht
  • Arbeidsrecht

Aanvullende gegevens:

Behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging)

Specialisatie:

Ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand 

  • Arbeidsrecht
  • Huurrecht
  • Sociaal verzekeringsrecht
  • Strafrecht


Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Aansprakelijkheidsrecht

Bent u betrokken bij een verkeersongeval, bent u het slachtoffer van een medische fout of een geweldsmisdrijf? En wie is er verantwoordelijk voor deze situatie? Het aansprakelijkheidsrecht bepaalt of iemand kan worden aangesproken voor een door hem of haar veroorzaakte handeling.
Om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding, kunt u contact opnemen met Michielsen Advocatuur. Wij staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren en indien nodig juridische bijstand te verlenen.

Strafrecht

Strafrecht gaat in bijna alle gevallen om personen of bedrijven die verdacht worden van strafbare feiten. Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit, als u bent aangehouden of als u een dagvaarding ontvangen hebt, is het verstandig om direct een strafrechtadvocaat in te schakelen. Samen met u neemt de strafrechtadvocaat een strategie door voor een optimale verdediging.

Michielsen Advocatuur staat u bij tijdens het onderzoek en tijdens de behandeling door de rechtbank of gerechtshof om uw rechten te beschermen.

Verzekeringsrecht

U lijkt goed verzekerd, maar toch wijst uw verzekeraar uw schadeclaim af. Bij veelvoorkomende schadesituaties als brand, inbraak of waterschade komen de ‘kleine lettertjes’ van de verzekeraar kijken, waardoor de kosten hoog kunnen oplopen. Wanneer uw verzekeringsmaatschappij weigert uw schade te vergoeden terwijl u vindt dat u hier wel recht op heeft, dan is het verstandig om al in een vroeg stadium advies te vragen.

Wilt u advies of juridische bijstand over verzekeringsconflicten? Michielsen Advocatuur staat in dit geval voor u klaar.

Vraag een offerte aan

*Verplicht